Jakob Holm 3: Spin

 

 

Beskidt blues’et guitarmusik med holdningsmættede og humoristiske tekster fra Danmarks højst uddannede guitarist

 

 

Spin for ørerne

Musikken på Jakob Holms nye cd ’Spin’ er blod, sved og tårer i øregangen og blues så det driver. Hudløst ærlige og usentimentale ballader blandet med svedige orgelsoli og Hendrix-inspirerede drengerøvsmetalfusionssoli på guitaren væver sig ud og ind mellem Jakob Holms tekster, der ærligt forholder sig til aktuelle problemstillinger om miljø- og klima, dét at arbejde som vikar i folkeksolen skolen, have overtræk på dankortet, og dét at være borger i en krigsførende nation - og at være forelsket i en alt, alt for dyr guitar…

 

Den genfundne stemme

Jakob Holm har i løbet af de seneste fem år udgivet tre roste cd’er i eget navn. Men på ’Spin’ er det først gang han selv synger.  ”Jeg har gennem de sidste mange år fokuseret på guitaren og instrumentalmusik. Men på ’Spin’ har jeg genoptaget vokal, som en naturlig del af lydbilledet. Med ord, kan man forholde sig mere konkret til den omverden vi befinder os i. Det gør musikken mere nærværende og vedkommende”

 

Det hårde hold

Det tunge hold bag guitarist, sanger og komponist Jakob Holm er det Jydske orgel-stortalent Johannes Bjørkmann og den erfarne trommeslager Chano Olskær. Jakob har taget den prestigefulde solistuddannelse på Rytmisk Konservatorium i København som han afsluttede i 2007. Han har tidligere udgivet tre cd’er i eget navn og turneret med den amerikanske kontrabassist Marc Johnson.

 

”Det er musik med krop, kødsnedkeri af bedste skuffe, skåret ud til lyttebøffer, rå for øret og bundet med sløjfe af pigtråd; trommeslagene falder som en slagters flækkekniv mellem blodrige strenge af sener, hjerterødder, der sitrer af liv for hvert taktslag fra stortrommens puls,” skriver forfatteren Søren Vad Møller om ”SPIN”.